FIETSBLOKKADE AFSLUITDIJK

[ivm de A12 blokkades wordt deze actie tijdelijk uitgesteld]


🚲Op 11 maart, de zaterdag voor de Provinciale Statenverkiezingen, zouden we fietsend de Afsluitdijk blokkeren maar dankzij het overweldigende succes van de A12 Blokkade acties stellen we deze actie even uit.🚲


xr-rebellion-fietsblokkade-afsluitdijk

Het afgelopen jaar heeft laten zien dat de klimaat- en ecologische crisis geen minuut langer genegeerd kan worden. Klimaatrampen volgen elkaar in hoog tempo op, overal ter wereld zijn planten, dieren en mensen in gevaar.


Toch boort, pompt en hamert de fossiele industrie over de hele wereld naar olie, gas en kolen. Dit moet stoppen. Wij eisen dat er een stop komt op nieuwe fossiele projecten!


Om een kans te hebben de verhitting van de planeet te beperken tot 1,5 graad kan er geen nieuw fossiel project meer bij komen. Dat vinden niet alleen wij, maar ook het Internationaal Energie Agentschap. Stoppen met nieuwe fossiele projecten is dus een no brainer.


Maar overheden en grote vervuilers blijven de planeet vernietigen. Bedrijven als de veroordeelde klimaatcrimineel Shell investeren miljarden in nieuwe fossiele projecten. En Nederland en Duitsland willen in de Noordzee naar gas laten boren.


Dit mag niet gebeuren! Daarom roepen we iedereen op de fiets te pakken en zich aan te sluiten bij ons protest!Meer weten over deze actie?

Ga naar: extinctionrebellion.nl/actiesKlimaatrechtvaardigheid NU

fietsactie Nijmegen

27 juni 2021KLIMAATRECHTVAARDIGHEID NU


Op 27 juni 2021 zijn er landelijk fietsacties gehouden om klimaatrechtvaardigheid te eisen van onze overheid.


Dezelfde partijen die de afgelopen jaren effectief en rechtvaardig klimaatbeleid met opzet vertraagden, kunnen na afgelopen verkiezingen weer op een meerderheid rekenen.


We kunnen ons niet nog eens vier jaar Rutte IV veroorloven. Het gevaar van neoliberaal klimaatbeleid is dat het de problemen niet oplost terwijl de ongelijkheid toeneemt. Dit is koren op de molen van extreemrechtse partijen zoals FvD en PVV. In plaats daarvan moeten we de rekening neerleggen bij de fossiele industrie en de 1% rijkste Nederlanders. Dat is waarom wij tijdens het zesjarige jubileum van het Urgendavonnis de straat op gaan om NU klimaatrechtvaardigheid te eisen.


Sluit de kolencentrales en stop olie en gaswinning, zonder compensatie voor fossiele bedrijven en investeerders. Investeer in een decentrale en duurzame energievoorziening die in de eerste plaats bestaat uit zon en wind.


Stimuleer lokale, ecologische productie van voedsel en gebruiksgoederen. Maak werk van serieuze en representatieve burgerinspraak en openbaar vervoer moet uitgebreid en gratis toegankelijk gemaakt wordt. Huizen moeten kosteloos en op grote schaal worden geïsoleerd en dit werk moet goed betaald worden. Zorg ervoor dat arbeiders uit sectoren die ontmanteld moeten worden, zoals de luchtvaart en fossiele industrie recht hebben op compensatie en passend vervangend werk.


Klimaatrechtvaardigheid NU

Om de doelstellingen van het Akkoord van Parijs te kunnen halen, is er ontzettend veel werk te doen. 


Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel.  Mee eens? Meld je dan aan!