KLIMAATALARM

14 maart 2021


Jouw stem is van levensbelang. Laat je horen op de klimaatmars 14 maart!


De Arnhemse Klimaatmars & het Klimaatalarm 2021


De verkiezingen staan voor de deur en het klimaat wacht niet. Vanwege corona kiezen we ervoor deze klimaatmars anders te doen. We slaan het #Klimaatalarm! Op meerdere locaties door heel Nederland laten we samen één geluid horen. We willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.


De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?


Laten we de miljardensteun die nu is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders.


Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt zelf te betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten, in binnen- en buitenland. De overheid moet erop toezien dat bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten. Wij kiezen mensen boven vervuilende bedrijven.


Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel. Op 17 maart zijn de verkiezingen. Op 14 maart laten wij van ons horen. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang. App of bel je vrienden en doe mee met de Klimaatmars in Arnhem.


Meer informatie over het landelijke KlimaatAlarm vind je op de website van de KlimaatCrisisCoalitie www.klimaatmars2021.nl


MELD JE AAN VOOR DE ARNHEMSE KLIMAATMARS & ALARM 2021De klimaatmars gaat door! Dit jaar organiseert de Klimaatmars Coalitie evenementen door het land heen. Zo kunnen we op een veilige manier samen strijden voor een beter klimaat. Want ook tijdens de coronacrisis moeten we die andere crisis, de klimaatcrisis, niet vergeten. Ben jij er bij op 14 maart in Arnhem? Leuk! Meld je direct aan!


Veilige deelname staat voorop. Vanwege corona worden er extra eisen gesteld aan deze actie. We houden de RIVM richtlijnen aan en zullen in overleg met de gemeente en politie extra veiligheidsmaatregelen treffen. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Meld je aan!


LET OP  De gemeente Arnhem heeft  akkoord gegeven op onze aanmelding van 9 december 2020 voor de manifestatie "Klimaatmars Arnhem"  op 14 maart 2021 voor 1000 deelnemers.


Begin maart ontvingen we de mededeling van de gemeente dat er nog maar 650 deelnemers mee mogen doen op het plein voor het Provinciehuis en vlak voor het KlimaatAlarm werd dat aantal deelnemers verlaagt naar 500.


De zaterdag voor het KlimaatAlarm hebben we dat maximaal aantal aanmeldingen ontvangen voor deelname op locatie. U kunt zich nu enkel nog aanmelden als online deelnemer!

Met jouw donatie maken we de Klimaatmars & alarm mogelijk.


Help ons een handje mee om de kosten van de Klimaatmars te betalen en maak een kleine donatie. Elke cent gaat rechtstreeks naar de Klimaatmars en het Klimaatalarm in Arnhem.Maak een bijdrage over via de bank:

Vermelding:     Klimaatmars 2021

Account:           EDSP ECO

IBAN:                 NL93 TRIO 0788 8220 55Een bijdrage via Tikkie, Paypal of Mollie kan ook:


Gebruik Tikkie om de Klimaatmars mogelijk te maken
Gebruik Mollie om de Klimaatmars mogelijk te maken

Laat zien dat je het KlimaatAlarm steunt en hang je KlimaatHart op!


Op 14 maart om 15:00 uur luiden we het KlimaatAlarm. Help jij een handje mee om het nieuws te verspreiden zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen? Klik op de kleurplaat van je KlimaatHart hieronder, kleur hem in en hang hem in je raam van je keuken zodat iedereen kan zien dat je met ons mee doet. Geen zin om te kleuren? Klik op het groene Klimaathart, print hem uit en hang hem op!


klimaatcoalitie-klimaathart-2021-kleurplaat
klimaatcoalitie-klimaathart-2021

Organisaties die de Klimaatmars en alarm op 14 maart 2021 steunen