SOS VOOR HET KLIMAAT


Naast alle luchtvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsschade die Eindhoven Airport aanricht, hebben ze ook hun natuurvergunning voor burgerluchtvaart niet op orde. Vliegen kan niet meer. Op 25 maart 2023 kwamen wij in actie voor een eerlijke, groene toekomst.


Wij hebben vijf eisen aan Eindhoven Airport

  • Stop met vervuilen
  • Schrap onnodige vluchten
  • Vertel het eerlijke verhaal
  • Stel wettelijke klimaatregels
  • Geef vliegen een eerlijke prijs


XR - Eindhoven Airport Klimaatactie - 2023

💚12:00 Opening door dagvoorzitter, Ronald van Marlen
💚12:05 Toespraak Fridays for Future
💚12:15 Muziek - Husky
💚12:25 Toespraak PvdD - Jonas Roothans
💚12:35 Muziek - Olaine Sunrise
💚12:45 Toespraak Jeffrie Quarsie
💚12:55 Muziek - Rhythms of Resistance
💚13:05 Aankondiging gebedsviering Christian Climate Action
💚13:10 Afsluiting door dagvoorzitter Ronald van Marlen
💚13:15 Muziek - Rhythms of Resistance

Laat horen dat ook jij Eindhoven Airport GROEN wil kleuren!

SOS voor het Klimaat - Eindhoven Airport actie


Krimp de luchtvaart


Krimp de luchtvaart is een campagne van diverse burgers die zien dat het beleid in Den Haag niet klopt. Samen met andere organisaties die zich met luchtvaart bezighouden willen we deze campagne uitbouwen tot een oproep van meer dan 1 miljoen Nederlanders die vinden dat het beter kan.

Ondanks de adviezen van experts, adviesorganen en wetenschappers zijn de afgelopen regeringen doorgegaan op een pad waarin bedrijfsbelangen en groei centraal stonden.


klimaatcoalitie-krimp-de-luchtvaart-actie-animatie-video

Nederland heeft een wettelijke plicht de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% te hebben verminderd. De lucht- en scheepvaart zijn hiervan op dit moment uitgezonderd. De uitstoot wordt weggelaten uit de boekhouding omdat deze niet zou zijn toe te wijzen aan een land. Dit is echter misleidend. Niets staat er aan in de weg uitstoot toe te rekenen aan het land waar wordt getankt.


Schiphol en Rotterdam zijn beide leveranciers van brandstof aan respectievelijk lucht- en scheepvaart. Het verdienmodel van Shell is hier mede op gebaseerd. Scheepsdiesel, kerosine, benzine en bitumen (voor asfalt) worden in vaste verhoudingen geproduceerd en moeten allemaal worden afgezet. Het liefst zo dichtbij mogelijk.


Wij willen dat de luchtvaart haar bijdrage levert aan de uitstootreductie die voor 2030 moet zijn bereikt. Daarom moet het antal vliegbewegingen worden beperkt tot maximaal 250.000 landelijk.


Wil jij ook je handen uit de mouwen steken voor een gezonder Nederland, een biodiverse natuur, een stabiel klimaat en daarmee een toekomst om naar uit te kijken? Hieronder hebben we een aantal opties gegeven.Meer weten over deze actie?

Ga naar: krimpluchtvaart.nlKRIMP DE LUCHTVAART PETITIE


Bewoners van Nederland roepen de regering op om: 

  • vliegbewegingen te stoppen die geen meerwaarde voor Nederland hebben (hub-model)
  • korte vluchten te verbieden (b.v. 60 x per dag naar Londen)
  • de luchtvaart eerlijk- en veelvliegers zwaarder te belasten


klimaatcoalitie-krimp-de-luchtvaart-actie-video

Beperk onnodig vliegverkeer voor gezondheid en klimaat

Een groot deel van de passagiers (40%) bestaat uit buitenlandse overstappers. Dit vertegenwoordigt weinig waarde voor Nederland maar veroorzaakt wel twee keer zoveel vervuiling, gezondheidsschade en belasting van het grondpersoneel als passagiers met Nederland als herkomst of bestemming. Dit aanpakken is het 'laaghangend fruit' van klimaatbeleid. Waar burgers en de planeet al 50 jaar op wachten. Wilt u helpen met de campagne? Teken de petitie en / of neem contact op met de organisatie: