KLIMAATREBELLIE, 11 - 18 OKTOBER, DEN HAAG

Klimaatrechtvaardigheid is het strijdpunt van onze tijd. Overal ter wereld worden mensen gedood door hongersnood en natuurrampen, veroorzaakt door de klimaat- en ecologische crisis. Onze politici interesseert het niets. Zij beschermen de belangen van de fossiele industrie, steunen de vernietiging van de natuur en laten al die mensen die opkomen voor het behoud van de aarde in de steek. Actie is onze enige hoop. Wij eisen KLIMAATRECHTVAARDIGHEID VOOR IEDEREEN: maak Nederland klimaatneutraal in 2025 op een eerlijke manier.


Meer weten over deze actie?

Ga naar: https://extinctionrebellion.nl/rebellie/


2021-05-20-xr-actie-wageningen-kraan

XR Wageningen University & Research ActieOp donderdag 20 mei zijn drie studenten (XR) met veel geweld en intimidatie door de politie gearresteerd op het terrein van Wageningen University and Research Centre. De studenten beklommen een tientallen meters hoge hijskraan en lieten een banner zakken. Hiermee demonstreerden ze voor onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en tegen de komst van een derde multinational op de campus.


Twee dagen na de actie zaten twee demonstranten nog steeds vast. Extinction Rebellion is woedend over het toenemend politiegeweld tegen vreedzame demonstranten! Een speciale politie-eenheid, gekleed in zwarte pakken en met bivakmutsen op, die opgericht is om vuurwapengevaarlijke verdachten aan te houden, rukte uit om het vreedzame studentenprotest hardhandig neer te slaan.


Studenten zijn geweldadig gearresteerd waarna het arrestatieteam hen, geboeid en geblinddoekt, aan een touw van de tientallen meters hoge hijskraan liet zakken. Tenminste één van hen werd met het hoofd naar beneden van de hijskraan afgeduwd. Is dit hoe de politie omgaat met vreedzame demonstranten? Waarom laat de Wageningen University & Research dit met haar studenten gebeuren?


XR riep Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de Wageningen University & Research, op om het voor haar studenten op te nemen en te pleiten voor onmiddellijke vrijlating. Ze eisten dat het bestuur van de Wageningen University & Research geen verdere samenwerkingen aangaat met multinationals en geen multinationals kantoor laat houden op de campus.


Van Louise Fresco eisen we bovendien dat zij haar nevenfuncties bij agro-multinationals onmiddellijk neerlegt, zodat ze onafhankelijk haar rol als bestuursvoorzitter kan uitoefenen. Extinction Rebellion Wageningen, University Rebellion NL en XR Landbouw gaan door met actievoeren tot onze eisen zijn ingewilligd. Sluit je aan en kom in opstand voor onafhankelijke wetenschap en een leefbare planeet! 


KLIMAATALARM

DE CRISIS IS NU


klimaatcoalitie-klimaatalarm-2021-speech-jimmy-kegel-extinctionrebellion

Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons naar de afgrond gebracht. Over de hele planeet verliezen mensen hun leefwijze, leefomgeving en levens. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we niet al te laat zijn. De zesde massale uitstervingsgolf is begonnen. Wat we de komende paar jaar doen bepaalt de toekomst van het leven op Aarde. Op 14 maart stond Jimmy Kegel op het podium tijdens het Klimaatalarm en liet in een bevlogen speech horen waar we staan & wat we er aan kunnen veranderen.