KLIMAATREBELLIE, 19 - 20 MEI, ROTTERDAM

Op donderdag 19 mei, barst de Rebellie tegen de Fossiele Industrie los! In navolging van Just Stop Oil en Extinction Rebellion UK zetten wij Rotterdam op zijn kop. We starten de rebellie met een massa-actie: een kick-off protest door de straten van Rotterdam. TIME IS UP! Stop de fossiele industrie! Stop fossiele subsidies!

Donderdag 19 mei, eerste dag van de rebellie!
Terwijl overal ter wereld mensen worden getroffen door de klimaat- en ecologische crisis laat het IPCC-rapport zien dat we nog drie jaar hebben om het tij te keren. Drie jaar! Ieder mens heeft recht op een veilige leefomgeving, een duurzame baan en woning, en op groen vervoer. Overheden en grote bedrijven moeten nu doen wat nodig is. Stop de fossiele industrie!

Vrijdag 20 mei, decentrale acties
Tijdens de tweede dag van de Rebellie tegen de Fossiele Industrie gaan we los met een heel aantal acties in Rotterdam, georganiseerd door decentrale groepen. Alle acties zijn geweldloos, en reken er maar op dat we de boel op stelten zetten!

Om het leven op aarde te beschermen moeten we nu stoppen met de fossiele industrie. Als de overheid en grote bedrijven dat niet uit zichzelf doen, helpen wij een handje. Wil jij meedoen? Kom naar Rotterdam en sluit je aan of organiseer je eigen actie. Zondag 24 april is er een online actie support meeting (10.00 - 16.00 uur) voor iedereen die iets wil organiseren.


Meer weten over deze actie?

Ga naar: https://extinctionrebellion.nl/rebellie/


RED HET STERREBOS!

Op 28 januari 2022 bezetten bosbeschermers het Sterrebos in Limburg, om het te beschermen tegen de kap door VDL Nedcar.


De autofabrikant wil het eeuwenoude bos kappen voor een nieuwe productielijn. Als het aan VDL Nedcar en de Provincie Limburg ligt, worden driekwart van het 200 jaar oude Sterrebos, en een populierenbos, gekapt. In een tijd van klimaatverandering en een biodiversiteitscrisis moeten we er juist alles aan doen om bestaande bossen te behouden! 


Red het Sterrebos - De bezetting van het Sterrebos Youtube Video
Red het Sterrebos Nieuws

De Klimaatcoalitie is solidair met de actievoerders & bosbeschermers van het Sterrebos in Limburg en verzoekt de betrokken partijen om af te zien van de kap en de mensenrechten van de actievoerders te respecteren.

Wil jij deze actie ook steunen? 


Waarom zijn wij tegen de kap van het Sterrebos?

We moeten klimaatverandering tegengaan en biodiversiteit herstellen. Het kappen van een oud bos voor een mogelijk financieel gunstigere variant van een autofabriek staat daar haaks tegenover. Het Sterrebos is een uniek, rustig, verwilderd bos. Omdat het niet wordt onderhouden en er geen paden doorheen lopen is het een veilige plek voor reeën, dassen, vleermuizen en broedvogels en nog meer (beschermde) diersoorten. Veel van de bomen, vooral eiken, zijn al 200 jaar oud.


Wij verzoeken;

  • VDL Nedcar, om per direct af te zien van de kap van het Sterrebos.
  • Provincie Limburg, om VDL Nedcar te manen om af te zien van de kap van het Sterrebos.
  • Burgemeester van Sittard, Hans Verheijen, om de rechten van de actievoerders te respecteren en VDL Nedcar te verzoeken om af te zien van de kap van het Sterrebos.
  • Rivian om alle onderhandelingen met VDL Nedcar te staken totdat het behoud van het gehele Sterrebos gegarandeerd wordt.


KLIMAATREBELLIE, OKTOBER 2021, DEN HAAG

Klimaatrechtvaardigheid is het strijdpunt van onze tijd. Overal ter wereld worden mensen gedood door hongersnood en natuurrampen, veroorzaakt door de klimaat- en ecologische crisis. Onze politici interesseert het niets. Zij beschermen de belangen van de fossiele industrie, steunen de vernietiging van de natuur en laten al die mensen die opkomen voor het behoud van de aarde in de steek. Actie is onze enige hoop. Wij eisen KLIMAATRECHTVAARDIGHEID VOOR IEDEREEN: maak Nederland klimaatneutraal in 2025 op een eerlijke manier.


Meer weten over deze actie?

Ga naar: https://extinctionrebellion.nl/rebellie/


Animal Rebellion voert actie bij het hoofdkantoor van McDonald's Nederland


In de ochtend van woensdag, 24 November 2021 heeft Animal Rebellion Nederland actie gevoerd bij het hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam. Onze eis: de transitie naar een volledig plantaardig menu vóór 2025, het enige menu dat duurzaam en rechtvaardig is voor mens en dier.


Animal Rebellion McDonalds actie Youtube video

Waarom McDonald's?
Door hun, op dierlijke producten gebaseerd, menu, draagt Mc Donald’s bij aan:

  • wereldwijde ontbossing
  • biodiversiteitsverlies
  • enorm land-, watergebruik en -verspilling
  • uitstoot van CO2, methaan en stikstof - klimaatverandering en zijn effecten
  • en de kans op nieuwe pandemieën


McDonald’s is de grootste fastfoodketen in Nederland én ter wereld, en nummer 157 op de lijst van grootste bedrijven ter wereld. Ze hebben niet alleen een enorme voetafdruk op deze aarde, maar daarmee ook een enorme voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheid.


McDonald’s is een symbool van de veehouderij, een symbool van ons huidige systeem, een symbool voor hoe wij met onze planeet, mensen en andere dieren omgaan. Als ze echt hun verantwoordelijkheid willen nemen in de klimaat- en ecologische crisis, zoals ze aangeven op hun website, moeten ze voor 2025 overschakelen naar een volledig plantaardig menu.


We hebben nu:
- bijna half een jaar lang sit-ins gedaan bij hun restaurants door het hele land
- een persoonlijk gesprek gehad met hun en de wetenschappelijke rapporten uitgelegd over de belangrijke rol die de veehouderij in de huidige ecologische en klimaatcrisis speelt en hoe zij door hun niet-plantaardig menu medeverantwoordelijk zijn.


Ze kennen die feiten nu. Maar toch willen ze de urgentie niet erkennen en geen gehoor geven aan onze eis. Ze willen uiteindelijk in 2050 klimaatneutraal zijn, gaven ze aan...


Het overweldigende wetenschappelijke bewijs legt de rampzalige impact van de veeteelt op onze planetaire grenzen bloot en wijst op een plantaardige voedselrevolutie als een essentiële oplossing. Het gaat om meer dan gewoon persoonlijke dieetkeuzes; systeemverandering is noodzakelijk! Alle bedrijven die zoals McDonald’s meedoen in de exploitatie van ons milieu en onze mensen en dieren, moeten overschakelen naar plantaardige landbouw en plantaardige producten; de overheid moet ze hierin ondersteunen!


Helaas heeft McDonald's wederom geen gehoor gegeven aan onze eisen. Maar zoals het gezegde luidt: ‘’First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.’’ Dus zolang de McDonald’s de urgentie niet wil inzien zullen we onze protesten voortzetten!


Wil je ons ondersteunen? Meld je dan aan voor een integratie gesprek via animalrebellion.netherlands@protonmail.com
Of blijf op de hoogte via onze Telegram Broadcast:
https://t.me/+0acSnawofrMzZDI0

Of doneer via : https://bit.ly/3nKBmpi


Voor meer informatie over onze McDonald's campagne vind je op onze webpagina:

https://nl.animalrebellion.org/actie-hoofdkantoor-mcdonalds-2021/ 


2021-05-20-xr-actie-wageningen-kraan

XR Wageningen University & Research ActieOp donderdag 20 mei zijn drie studenten (XR) met veel geweld en intimidatie door de politie gearresteerd op het terrein van Wageningen University and Research Centre. De studenten beklommen een tientallen meters hoge hijskraan en lieten een banner zakken. Hiermee demonstreerden ze voor onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en tegen de komst van een derde multinational op de campus.


Twee dagen na de actie zaten twee demonstranten nog steeds vast. Extinction Rebellion is woedend over het toenemend politiegeweld tegen vreedzame demonstranten! Een speciale politie-eenheid, gekleed in zwarte pakken en met bivakmutsen op, die opgericht is om vuurwapengevaarlijke verdachten aan te houden, rukte uit om het vreedzame studentenprotest hardhandig neer te slaan.


Studenten zijn geweldadig gearresteerd waarna het arrestatieteam hen, geboeid en geblinddoekt, aan een touw van de tientallen meters hoge hijskraan liet zakken. Tenminste één van hen werd met het hoofd naar beneden van de hijskraan afgeduwd. Is dit hoe de politie omgaat met vreedzame demonstranten? Waarom laat de Wageningen University & Research dit met haar studenten gebeuren?


XR riep Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de Wageningen University & Research, op om het voor haar studenten op te nemen en te pleiten voor onmiddellijke vrijlating. Ze eisten dat het bestuur van de Wageningen University & Research geen verdere samenwerkingen aangaat met multinationals en geen multinationals kantoor laat houden op de campus.


Van Louise Fresco eisen we bovendien dat zij haar nevenfuncties bij agro-multinationals onmiddellijk neerlegt, zodat ze onafhankelijk haar rol als bestuursvoorzitter kan uitoefenen. Extinction Rebellion Wageningen, University Rebellion NL en XR Landbouw gaan door met actievoeren tot onze eisen zijn ingewilligd. Sluit je aan en kom in opstand voor onafhankelijke wetenschap en een leefbare planeet! 


KLIMAATALARM

DE CRISIS IS NU


klimaatcoalitie-klimaatalarm-2021-speech-jimmy-kegel-extinctionrebellion

Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons naar de afgrond gebracht. Over de hele planeet verliezen mensen hun leefwijze, leefomgeving en levens. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we niet al te laat zijn. De zesde massale uitstervingsgolf is begonnen. Wat we de komende paar jaar doen bepaalt de toekomst van het leven op Aarde. Op 14 maart stond Jimmy Kegel op het podium tijdens het Klimaatalarm en liet in een bevlogen speech horen waar we staan & wat we er aan kunnen veranderen.