STOP ECOCIDE

STOP ECOCIDE

Het woord ecocide refereert aan de grootschalige beschadiging, de vernietiging of het verlies van ecosystemen – ernstige schade aan de natuur die wijdverspreid of langdurig is. Het betekent letterlijk "het doden van ons huis". Op dit moment wordt hier wereldwijd meestal niemand verantwoordelijk voor gehouden. Het is tijd om de regels te veranderen.

Het is tijd om ons huis te beschermen.


Samen met een groeiende wereldwijde beweging van advocaten, diplomaten en bezorgde burgers werken we eraan om ecocide tot een internationale misdaad te maken.


“Ecocide” betekent het verrichten van onrechtmatige of moedwillige handelingen met de wetenschap dat er een aanzienlijke kans bestaat dat ernstige alsmede omvangrijke dan wel langdurige schade aan het milieu wordt toegebracht door deze handelingen.


Je kunt STOP ECOCIDE op meerdere manieren steunen:


klimaatcoalitie-video-stop-ecocide-manifestatie-2021-video-edsp.tv

Het is onze kerntaak om op zoveel mogelijk fronten steun te vergaren en mobiliseren om van ecocide een internationale misdaad te maken.  Met meer dan 10 jaar ervaring op dit gebied, werkt het team van STOP ECOCIDE met diplomaten, politici, advocaten, bedrijfsleiders, NGO's, inheemse en religieuze groepen, influencers, wetenschappers, grassroots-campagnes, burgers en een breed netwerk van geallieerde groepen om dit te bereiken.


De route die we volgen is het wijzigen van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof (ICC), het enige wereldwijde mechanisme dat rechtstreeks toegang heeft tot de bestaande strafrechtsystemen van 123 lidstaten.


Meer weten over STOP ECOCIDE?

Ga naar: www.stopecocide.nl