Hittegolven, bosbranden, droogte en dodelijke orkanen en overstromingen: we ondervinden klimaatverandering nu al aan den lijve. En dit is nog maar het begin.


Het is onbegrijpelijk dat onze overheid doorgaat met het opstoken van kolen: een gigantische bron van CO2-uitstoot en een belangrijke veroorzaker van milieu- en gezondheidsschade.


Daarom eisen wij, bezorgde burgers, dat de Nederlandse overheid stopt met het winnen, transporteren en verstoken van kolen en het faciliteren hiervan. Kappen met Kolen!

DOE MEE MET DE KAPPEN MET KOLEN ACTIES

Elke wagonlading kolen die wordt verstookt, leidt tot meer opwarming, meer milieuschade en meer gezondheidsschade. Wat we doen, is daarom simpel. We blokkeren kolentreinen, zodat deze hun schadelijke lading niet kunnen vervoeren. Dit doen we door middel van estafetteblokkades, waarbij steeds maar één persoon op het spoor zit. Op een andere plek staat iemand klaar om je plaats in te nemen als dat nodig is. Omdat we ProRail vooraf inseinen, wordt het treinverkeer stilgelegd en zijn onze acties veilig. We ontzien ander spoorverkeer zoals passagierstreinen. Iedereen kan meedoen, ook als je niet op het spoor wilt zitten.


Maak je je net als wij flinke zorgen over de toekomst? Ga dan naar ons Telegram-kanaal voor meer informatie over onze volgende actie. En hier kun je beelden van onze eerdere acties vinden.


ONZE EISEN

Wij eisen van de Nederlandse overheid dat zo snel mogelijk wordt gestopt met het winnen, transporteren en verstoken van kolen. Onze acties zijn deel van een reeks estafetteblokkades die zich richten op grootverbruikers van kolen en plekken waar kolen worden gedistribueerd, zoals de haven van Rotterdam, de Eemshaven en Tata Steel in IJmuiden. We gaan door met onze blokkade-acties totdat de Nederlandse overheid stopt met het faciliteren van kolen als brandstof in al zijn facetten.


Meer weten over deze actie?

Ga naar: kappenmetkolen.nl