AD: KlimaatAlarm bij Shell in Arnhem

Demonstranten van Klimaatcoalitie Arnhem hielden een protestactie tegen Shell in de Gelderse hoofdstad.


Shell verzet zich al decennia actief tegen klimaatbeleid en vertrapt daarmee mensenrechten en pleegt ecocide. 
95% van de activiteiten van Shell draagt nog altijd bij aan een hogere CO2-uitstoot i.p.v. de beloofde verlaging.


Arnhemse Koerier: Klimaatactie SHELL

In Arnhem vond dinsdag 18 mei een klimaatactie plaats, georganiseerd door Arnhemse en Nijmeegse Klimaatcoalitie.


Met de protestactie bij de oliecentrale en een bootactie bij de Nieuwe Haven eist Klimaatcoalitie dat Shell stopt met het vernietigen van natuur en begint met het herstellen van alle beschadigde  ecosystemen en gemeenschappen.


Arnhemse actievoerders slaan alarm

De Gelderlander publiceerde een korte nieuwsvideo als samenvatting van de 'Shell Must Fall' actie in Arnhem.


Harry van der Ploeg publiceerde naast de video ook nog een prachtig artikel in het AD waarin hij een zeer gedegen toelichting gaf van zowel de acties als ook uitgebreid de aanleiding en het schadelijke beleid van Shell onder de aandacht heeft gebracht.


Omroep Gelderland: Shell Must Fall Actie

Ze willen dat de multinational 'stopt met het vernietigen van natuur en ecosystemen en gemeenschappen hersteld.


Ook op andere plekken in Nederland wordt vandaag geprotesteerd. De acties zijn gepland op de dag van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell, waarin de oliemaatschappij haar strategie  bespreekt met de aandeelhouders.


Gelderlander: Shell Must Fall Actie

De Arnhemse Klimaatcoalitie roept Shell met actie in Arnhem op ‘te stoppen met het vernietigen van natuur’.


De acties in Arnhem zijn onderdeel van protestacties in binnen- en buitenland. Behalve de Klimaatcoalitie Arnhem en Nijmegen zullen groepen als PINK! en Extinction Rebellion met borden bij de ingang van Shell staan. 


Aankondiging Shell Must Fall Actie

Op dinsdag 18 mei organiseert de Arnhemse Klimaatcoalitie samen met PINK! en XR de Shell Must Fall actie.


De ontmanteling van Shell is noodzakelijk om verdere klimaatverandering te stoppen, gezien Shell’s lange geschiedenis van ontkennen, greenwashing, corruptie, belastingontduiking en mensenrechten-schendingen. 


Stop biomassa brandbrief aan Kabinet

Alle organisaties uit o.a. de Federatie, de Klimaatcoalitie en de Bomenbond hebben een brandbrief aan  het Kabinet verzonden.


In de brief eisen we dat er geen nieuwe subsidies afgeven mogen worden voor verbranding van biomassa voor het opwekken van energie en al afgegeven subsidies voor biomassacentrales die nog niet zijn gebouwd worden teruggedraaid.


Presentatie Luchtkwaliteit & Gezondheid

GGD Gelderland heeft een interessante presentatie gepubliceerd over de luchtkwaliteit en gezondheid.


 In de presentatie komen o.a. de volgende zaken aan bod; gezondheidseffecten & ziektelast van luchtverontreiniging, normen en advieswaarden, luchtverontreiniging in Gelderland, trends en toekomst, beleidsadvies GGD.


Bescherm onze bossen brandbrief aan EU

Samen met nog 68 organisaties hebben we een brandbrief verzonden aan de voorzitter van de Europese Commissie.


In de brief dringen we er op aan dat onze bossen beter beschermd moeten worden en het verbranden van houtige biomassa voor energieopwekking een halt dient te worden toegeroepen. De brief is ook verzonden aan de leiders v.d. klimaattop.


Monkeys - KlimaatAlarm Rapportage

Colored Monkeys was met het mediateam aanwezig tijdens het KlimaatAlarm in Arnhem en maakte een toffe rapportage.


De video laat in 9 minuten tijd het hele Klimaatalarm zien vanuit het zichtpunt van Jimmy Kegel spreker namens Extinction Rebbelion en Marloes als woordvoerster van de Klimaatcoalitie en medeorganisator van het Klimaatalarm in Arnhem. Aanrader.


Stop ecocide - Meer ecohesie

Net als in 43 andere Nederlandse steden, klonk vandaag op de Markt in Arnhem voor het Provincie huis het klimaatalarm. 


500 demonstranten en rond de 50 activisten van de Arnhemse Klimaatcoalitie lieten met wekkers, toeters, pannen en deksels en via een megafoon van de rode ACT NOW klimaatcoalitie zeilboot een oorverdovend klimaatalarm horen.

Rechtbank stel ons in het gelijk - Veolia

Het heeft een jaar geduurd, maar op 11 maart heeft de Rechtbank Gelderland ons in het gelijk gesteld.


Op 11 oktober 2019 had de Provincie al moeten beslissen over de  bezwaar schriften tegen de vergunning van Veolia. De rechtbank heeft een jaar later geoordeeld dat dit tijdrekken van de Provincie in strijd is met de wet.


Seaspiracy Documentaire

Seaspiracy onderzoekt de wereldwijde visserijsector, stelt ideeën over duurzame visserij ter discussie.


Deze documentaire laat zien hoe menselijk handelen op grote schaal vernietiging van het milieu veroorzaakt, de schade die mensen aan zeedieren toebrengen en onthult de alarmerende wereldwijde corruptie die in de visserij voorkomt.


KlimaatAlarm speech Tessa Madeira - FFF

Een van de beste sprekers van het Klimaatalarm laat met haar 17 jaar bijna 600 mensen stil staan bij het klimaat.


Zelfs een keiharde hagelbui kan haar niet stoppen en ook het publiek staat als aan de grond genageld door haar woorden. Ja het is goed mis maar het is nog niet telaat, we hebben nog heel weinig tijd en nog heel veel te doen en wij kunnen dit!


KlimaatAlarm speech Jimmy Kegel - XR

Een speech vol passie van Jimmy Kegel van Extinction Rebellion tijdens het KlimaatAlarm 2021 in Arnhem.


Jimmy is boos, boos op de overheid die ons zou moeten beschermen, boos op de bedrijven die ten koste van onze gezondheid, de natuur, het klimaat en daarmee onze toekomst de aarde aan het leegroven zijn. Maar hij heeft hoop!


KlimaatAlarm speech Suzanne Danneljan

Tijdens het Klimaatalarm in Arnhem gaf Suzanne Danneljan een warme en krachtige speech op muziek.


In haar speech uit ze haar frustraties over het huidige beleid en het uitblijven van actie. "Klimaatvluchtelingen zijn het gevolg van klimaatverandering. Zo frustrerend dat zovelen alleen de gevolgen willen tegenhouden ipv voorkomen."


Kiss the ground Documentaire

Prachtige en indrukwekkende documentaire over de  wereldwijde beweging van "regeneratieve landbouw".


Een revolutionaire groep van activisten, wetenschappers, boeren en politici verenigt zich om ons klimaat in evenwicht te brengen, onze enorme watervoorraden aan te vullen en de wereld te voeden op een bijzondere manier. Aanrader!


KlimaatAlarm Speech Julia Jouwe

Julia legt in haar speech uit waarom het inheemse perspectief onmisbaar is in de strijd tegen klimaatverandering.


West Papua kan als showcase dienen omdat het op het kruispunt staat van kolonialisme, kapitalisme en racisme. Tijd om het over klimaatracisme te hebben. Tijd voor het inheemse perspectief. Julia Jouwe gaf een speech vol passie en kracht.


De Gelderlander - Klimaatalarm Arnhem

Nog 1 week te gaan en dan luiden we in heel Arnhem het KlimaatAlarm om de politiek aan te sporen tot meer actie!


Van 14.00 tot 15.30 uur organiseert de ArnhemseKlimaatcoalitie een programma rond het klimaatalarm dat die dag in 40+ steden klinkt. Maak jij je ook zorgen om je gezondheid, de natuur, het klimaat en daarmee je toekomst? Laat van je horen!


RTV Arnhem - KlimaatAlarm Interview

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. Actie is nu nodig want de klimaatcrisis is nu!


De hoogste rechter van Nederland oordeelde in de Urgenda Klimaatzaak dat de mensen die nu leven een groot risico lopen om te sterven aan de gevolgen van klimaatverandering. RTV Arnhem maakte een rapportage over het KlimaatAlarm.


KLIMAATALARM ARNHEM - 14 maart 2021

Nog vijf nachtjes slapen en dan is het zover.  Al maanden zijn 27 organisaties dag in en dag uit aan de slag voor deze actie.


Zondag 14 maart verzamelen we om 14:00 uur op de Markt voor het Provinciehuis. Aan alles is gedacht en de veiligheid staat voorop. Om 15:00 uur laten we in heel Nederland het KlimaatAlarm horen om de politiek wakker te schudden. ACTIE NU!


We moeten zuinig zijn op wat we hebben

De  Gelderlander publiceerde een prachtig en uitgebreid interview met  Marloes Spaander de "Klimaatactivist".


Ze heeft er al zoveel moois van gezien dat ze het toch echt zonde zou vinden als dat straks verdwijnt onder een door de klimaatverandering te ver gestegen zeespiegel. Ze organiseert op dit moment het Klimaatalarm in Arnhem.


Op pannen slaan voor een beter milieu

Op de Markt in Arnhem wordt 14 maart groots uitgepakt voor het klimaat op twee podia op het plein voor het Provinciehuis.


Met twee podia, sprekers, een dichter en improvisatietheater staat Arnhem stil bij het klimaat. Het mag geen mars zijn, vanwege corona, daarom slaan we om 15;00 uur het alarm voor het klimaat en we vragen iedereen om mee te doen. Kom jij ook?


Doden vragen aandacht voor het Klimaat

Rebellen van Extinction Rebellion (XR) zijn maandag 1 maart 'voor dood neervallen' voor het Arnhemse Stadhuis.


De actie staat in een reeks van geplande acties tijdens de ‘Lente Rebellie’ die vrijdag 26 februari is begonnen met acties in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Tilburg en tot na de verkiezingen duurt. De Klimaatcoalitie was ook van de partij.


26 & 27 febr - Kickoff LenteRebellie

Op 26 en 27 februari is de LenteRebellie  van start gegaan om onze klimaatvragen en -zorgen bespreekbaar te maken.


Op 27 februari zijn er acties in o.a. Eindhoven, Groningen, Alkmaar, Deventer, Roermond en Delft. Van blokkades en het beschilderen van straten tot fietsacties en het uitdelen van “boombommetjes”. Na de kickoffs gaat de opstand door!


Kies voor echt groen energieadvies

Wil je een echt onafhankelijk en groen energieadvies? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.


Wij hebben de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de groenste energieleveranciers en zijn tot de conclusie gekomen dat er maar een handjevol energieleveranciers echt groene energie leveren. 


Arnhem Direct - 14 maart KlimaatAlarm

Op 14 maart 2021 klinkt in meer dan 40 Nederlandse steden het klimaatalarm.

Ook in Arnhem pakken we dit groots aan. 


Vanaf 14:00 uur staan we in de Gelderse hoofdstad op de Markt voor het Provinciehuis stil voor het klimaat. En om precies 15:00 uur luiden we een zelf meegebracht alarm waarmee we de regering tot actie aansporen. Doe je mee?


KlimaatAlarm Arnhem - 14 maart 2021

Op 14 maart om 2 uur komen we in actie. In 31 steden staan we stil bij het klimaat en om 3 uur laten wij het KlimaatAlarm afgaan.


Dit KlimaatAlarm zal je vanaf nu elke eerste maandag van de maand om 12 uur horen om de politiek en vervuilende bedrijven in Nederland te herinneren aan hun verplichtingen. Actie is nu nodig want de klimaatcrisis is nu! Doe jij ook mee?


Arnhemse Klimaatcoalitie KlimaatAlarm

RTV Arnhem publiceerde een mooie video over de Arnhemse Klimaatcoalitie en de Klimaatmars van 14 maart.


Op die dag wordt landelijk in meer dan 35 steden aandacht gevraagd voor het klimaat. De actie in Arnhem begint, net als in andere steden, om 14.00 uur en om 15.00 uur laten we met zijn allen het Klimaat Alarm horen. Doe je met ons mee?


Schande! - RWE/Essent eist 1.4 miljard

De top van RWE/Essent heeft er sinds het begin van de eeuw alles aan gedaan om nieuwe kolencentrales te bouwen.


Ondanks alle waarschuwingen vanuit de wetenschap, de politiek en de natuurorganisaties moest en zouden de klimaatvernietigers er komen. En nu alle waarschuwingen uitkomen durven ze ook nog eens een schadeclaim in te dienen. 


EU rapport over gevolgen biomassa

De verbranding van biomassa voor energie produceert veel meer broeikasgassen dan het verstoken van steenkool, olie of gas.


Het verbranden van biomassa is alleen in de EU al verantwoordelijk voor een uitstoot van meer dan 350 miljoen ton CO2 per jaar. Dat is de conclusie van een studie in opdracht van de Europese Commissie. Het WWF stelt dat dit de klimaatdoelen nekt.


Johan Vollenbroek vs Vattenfall

Johan Vollenbroek heeft aangifte gedaan tegen Vattenfall naar aanleiding van gesjoemel en eventueel fraude.


Ook heeft Johan het OM verzocht om te onderzoeken of Vattenfall valsheid in geschrifte heeft gepleegd en de emissies van kwik, dioxinen en furanen heeft verzwegen en misleiding pleegt m.b.t. de stikstofemissies van de biomassacentrale.


Wereldleiders beloven aanpassingen

Meer dan 30 wereldleiders hebben hun steun uitgesproken om de komende 10 jaar werk te maken van klimaatadaptatie. 


Daarmee moet onze leefwereld beter bestand worden tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstromingen, hevige regenval, toenemende droogte en hitte. De Wereldbank en het IMF stellen meer geld beschikbaar voor dit doel.


2021-01-13-mob-brief-aan-zijne-majesteit-de-koning-j-accuse-ik-beschuldig-het-kabinet-rutte-loopt-ten-einde

Brief aan de Koning - Ik beschuldig!

Johan Vollenbroek heeft de Koning een brandbrief geschreven waarin hij het Kabinet Rutte beschuldigd van Ecocide.


Johan waarschuwt de Koning voor het huidige klimaat- en natuurbeleid en wijst hem op de woorden van zijn moeder uit 1989; ‘Langzaam sterft de aarde en wordt het onvoorstelbare - het einde van het leven zélf - tóch voorstelbaar’


2020-01-03-edsp-eco-een-bespreking-van-de-problemen-rondom-houtkap-in-nederland

Rapport over de problemen van Houtkap

In de eerste week van 2021 hebben we een bespreking gepubliceerd over de problemen van het huidige houtkap beleid


Het destructieve houtkapbeleid in Nederland is gebaseerd op een zeer achterhaalde maar lucratieve visie van het Rijk die initieel bedoeld was om er voor te zorgen dat er minder geld naar natuurbeheer hoefde.


2021-01-18-trouw-de-partij-voor-de-dieren-omspant-de-hele-aarde

Er is geen plan B

De Aarde biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Steun Plan B, omdat er geen Planeet B is.


In plaats van voortgaande uitputting van de Aarde, dient respect voor de planeet het uitgangspunt van al het menselijk handelen te zijn. Economische groei is een verslaving, terwijl juist harmonie tussen mens, dier en natuur het doel moet zijn. 


klimaatcoalitie-klimaatplan-minder-verharding-en-meer-groen

Minder verharding en meer groen

Het doel is om de hoeveelheid verharding in de stad met 10% te verminderen. Ook het vergroenen van de stad is een ambitie. Zo zorgen we voor meer verkoeling in de zomer en is er minder wateroverlast bij heftige regenbuien. De mate waarin warmte wordt opgenomen wordt bepaald door de kleur en het soort materiaal. De kleuren groen zorgen naast de evaporatie voor aanzienlijke verkoeling.


2021-01-14-nu-opwarming-dreigt-onbetaalbare-kostenpost-te-worden-voor-arme-landen

Opwarming aarde onbetaalbaar

Over tien jaar bedragen de jaarlijkse kosten van 'klimaatadaptatie' voor arme landen 115 tot 247 miljard euro. In 2050 kan dit zijn opgelopen tot meer dan 400 miljard euro. Hoe hoger de uitstoot en de opwarming, hoe hoger ook de schadeposten van klimaatverandering zullen uitpakken. De vereiste investeringen voor ambitieus klimaatbeleid levert het hoogste rendement op vergeleken bij die kosten.


2021-01-11-volkskrant-groep-landen-moet-eenderde-van-de-aarde-beschermen-tegen-uitsterven-dieren-en-planten

Bescherm eenderde aarde

Menselijke activiteiten zoals landbouw, ontbossing en vervuiling zijn volgens wetenschappers drijvende krachten achter de zogenaamde zesde uitstervingsgolf en de ineenstorting van ecosystemen die onmisbaar zijn voor het voortbestaan.

We weten we de klimaatverandering niet kunnen aanpakken zonder tegelijk onze inspanningen om de natuur te beschermen en herstellen enorm op te schroeven.


2021-01-11-telegraaf-veel-nederlanders-bereid-vliegen-op-te-geven-voor-klimaat

Onderzoek bereidheid aanpakken Crisis

Bijna driekwart van de Nederlanders zegt zich in te spannen om de klimaatcrisis aan te pakken, maar slechts 9 procent van de Nederlanders voert daadwerkelijk radicale veranderingen door in de eigen levensstijl.
Onderzoek toont aan dat er aan de ene kant behoorlijke bereidheid is om de klimaatcrisis aan te pakken, maar dat de radicale wijzigingen die mensen willen doorvoeren veel minder zijn.


klimaatcoalitie-klimaatplan-maak-klimaatdoelen-smart

Maak klimaatdoelen SMART

Zowel de financiele als de bedrijfssectoren hebben aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat de klimaatdoelen die hen worden opgelegd of die zij op zich nemen, afrekenbaar zijn.


Ook de Provincie en gemeente moeten af te rekenen zijn op hun doelen. Er moeten concrete SMART doelen opgesteld worden die vastgelegd zijn. 


2021-01-07-nrc-bedrijven-komen-te-gemakkelijk-weg-met-energieverspilling

Bedrijven verspillen te makkelijk energie

Het is teleurstellend hoe weinig eisen de overheid tot nog toe stelt aan energiebesparing bij bedrijven die probleemloos het duizendvoudige aan aardgas en elektriciteit gebruiken van wat een huishouden gebruikt.

Een goed excuus heeft de industrie niet. De besparende maatregelen die de fabrieken zouden nemen, zijn technisch haalbaar en niet duur.


Scientists4Future doen ook mee!

De coalitie van bezorgde wetenschappers in Nederland hebben zich als supporter van de Klimaatmars 2021 aangemeld.


De leden van Scientists4Future NL, maken zich ook zorgen over de klimatologische en ecologische crises. Als academici roepen zij actief op tot een veel sterker antwoord op deze crises met borging van de wetenschappelijke integriteit.


Nederlands Klimaat warmt 2x zo snel op

Klimaatverandering is geen abstract begrip meer, maar iets wat je bent gaan merken in je dagelijks leven.


Nog nooit eerder hadden we zoveel warme dagen achter elkaar meegemaakt. De opwarming van de aarde en daarmee ook van Nederland gaat maar door. We moeten nú de uitstoot van broeikasgassen stoppen om die opwarming te beperken.


Alle organisaties van De FAB doen mee

De landelijke federatie tegen biomassacentrales & ontbossing heeft zich aangemeld bij de Klimaatcoalitie.


De federatie bestaat uit een groot aantal stichtingen, werkgroepen en landelijke organisaties die zich hebben aangemeld als deelnemer van de Klimaatcoalitie en daarmee het Klimaatplan en de Klimaatmars steunen.


MOB steunt de Klimaatmars 2021

Johan Vollenbroek (MOB) de Nederlandse stikstof en PFAS strijder steunt de Klimaatmars 2021.


Johan is o.a. een groot fan van Extinction Rebellion. Mocht je de Mobilisation for the Environment niet kennen. MOB is een organisatie die meerdere zaken  tegen de overheid heeft gewonnen en daarmee  beter natuur- en klimaatbeleid afdwingt.  


Woonbond organiseert ook Klimaatmars

Het klimaatbeleid is enorm belangrijk als het gaat om warm én betaalbaar wonen.  Een eerlijk klimaatbeleid is essentieel.


De komende jaren wordt de gasrekening duurder. Om te zorgen dat huurders niet met torenhoge stookkosten blijven zitten moeten woningen worden verduurzaamd.

En grote vervuilers moeten eerlijk gaan betalen voor hun energieverbruik. 


Klimaatmars Coalitie roept op tot actie

De Klimaatmars Coalitie bevat o.a. Milieudefensie, FNV, Greenpeace, Code Rood, Oxfam Novib en de Woonbond.


In meer dan achttien steden zijn lokale groepen plannen aan het maken. Vanwege corona wordt de mars verspreid. Via de website Klimaatmars2021.nl kunnen mensen zich aansluiten bij de plaatselijke activiteiten.


Klimaatmars 5 jaar na Parijsakkoord

Het wordt tijd dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.


De mars is een initiatief van de Klimaatmars Coalitie, waarin onder meer Milieudefensie, FNV, Greenpeace, Code Rood, Oxfam Novib en de Woonbond zitten. Vanwege corona wordt de mars verspreid door het hele land.


Greenpeace doet mee aan Klimaatmars

Het is precies vijf jaar geleden dat in het Akkoord van Parijs werd afgesproken om de klimaatverandering te beperken. 


Ook Nederland sloot zich daarbij aan, maar met het huidige beleid komt daar weinig van terecht. Daarom initieert een brede coalitie op zondag 14 maart weer een Klimaatmars, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.


Klimaatcoalitie organiseert Klimaatmars

Iedereen heeft recht op een veilige omgeving, schoon drinkwater, voldoende gezond eten, veilige huisvesting en kansen


Het moet sneller, eerlijker, nu!  Met de Klimaatmars op 14 maart laten we zien dat Nederland daarvoor kiest, met activiteiten in het hele land. Op de website Klimaatmars2021.nl kunnen mensen zich aansluiten in 18 steden.


FNV sluit zich aan bij Klimaatmars 2021

De overheid kiest keer op keer voor grote vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders en niet voor ons burgers.


Dat kán en moet anders. Want iedereen heeft recht op een veilige omgeving, schoon drinkwater, voldoende gezond eten, veilige huisvesting en kansen in het in Nederland én daarbuiten. Het moet sneller, eerlijker, nu! 


Grootouders voor de Klimaatmars 2021

Het klimaat verandert door de manier waarop wij omgaan met onze planeet. Je ziet het weer steeds extremer worden.


Gun jij onze kleinkinderen een leefbare wereld? Steun de Grootouders voor het Klimaat in hun oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Steun de Klimaatmars!


Fridays for Future steunt Klimaatmars

Fridays for Future streeft naar een leefbare en rechtvaardige wereld voor iedereen en steunt de Klimaatmars 2021.


Wij voeren actie om de gevolgen van de klimaatcrisis te beperken en voor de toekomstige generaties die de rekening moeten betalen en vechten voor een wereld waar iedereen gelijkwaardig wordt behandeld en dezelfde kansen krijgt. 


Milieudefensie - Operatie Klimaatmars

Onze Aarde warmt steeds sneller op. Toch is het nog niet te laat. Als we het samen doen, kunnen we het nog stoppen.


Een crisis kan je beter voorkomen dan genezen. Daarom moeten we al tijdens de coronacrisis vooruit kijken naar de klimaatcrisis. Vandaar dat Milieudefensie samen met ons de Klimaatmars 2021 organiseerd.


De Goede Zaak steunt de Klimaatmars

De klimaatcrisis wacht niet. Juist nu is het belangrijk dat Den Haag het klimaat niet uit het oog verliest. 


Op 1 april verliep de deadline van het Urgenda vonnis: dat was het moment dat ons kabinet met vergaande maatregelen moest komen om CO2 uitstoot nog in 2020 ver genoeg terug te dringen. De Goede Zaak steunt de Klimaatmars 2021.


Website KlimaatCrisisCoalitie Online

Het coronavirus laat duidelijk zien dat snel en daadkrachtig handelen nodig is om een crisis te bestrijden. 


Een week voor de landelijke verkiezingen willen we aan heel Nederland en het kabinet duidelijk maken dat we nu moeten kiezen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Meld je aan voor de Klimaatmars en vecht voor je toekomst!


Klimaatcoalitie Arnhem & het plan

Urgende presenteerde de afgelopen jaren al 54 actiepunten voor minder CO2-uitstoot en een beter klimaat.


De organisaties in de Klimaatcoalitie hebben die 54 punten uitgewerkt en aangevuld tot bijna 100 oplossingen zodat niet alleen de overheid maar ook het bestuur van de Provincie, jouw stad en jij zelf hier aan kan bijdragen. Doe je mee?


Kletsnatte Klimaatmars 2020 in Utrecht

We moeten niet kijken naar wie er voorop loopt, maar naar wat er nog gedaan moet worden.


De gemeente wilde eerst in 2030 klimaatneutraal zijn en dat hebben ze bijgesteld naar 'zo snel mogelijk'. Utrecht doet misschien zijn best, maar dat is niet genoeg. Een autovrije binnenstad, gratis openbaar vervoer en 10.000 bomen erbij!


Klimaatmars Haarlem groot succes

De klimaatmars van Extinction Rebellion heeft zaterdagochtend veel bekijks getrokken in de Haarlemse binnenstad.


De demonstranten willen dat eind dit jaar alle Haarlemmers beschikken over basiskennis met betrekking tot de klimaatcrisis. Ook willen ze dat de coalitie de belofte om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn na zal komen


Code Rood organiseert de Klimaatmars

Het wordt tijd dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.


Code Rood is een horizontaal georganiseerde beweging en zet massale burgerlijke ongehoorzaamheid in tegen de fossiele industrie en voor het klimaat. Op 14 maart 2021 organiseerd Code Rood samen met ons de Klimaatmars. Doe jij ook mee?


Extinction Rebellion & de Klimaatmars

We bevinden ons midden in een ongekende crisis. XR bestaat omdat onze overheid weigert ons te beschermen.


Extinction Rebellion organiseert creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties om druk te zetten op onze regering en ze te dwingen om de nodige maatregelen te nemen voor een beter Klimaat. De Klimaatmars 2021 is  1 van de vele acties.


FossielVrij Nederland steunt Klimaatmars

Fossielvrij is een burgerbeweging die de macht van olie-, kolen- en gasbedrijven doorbreekt. 


De gevolgen van de klimaatcrisis worden steeds erger. Fossiel Vrij staat voor een wereld in ecologische en sociale balans, geworteld in rechtvaardigheid en bevrijd van de fossiele industrie. Samen voor klimaatrechtvaardigheid.